ANALIZË POLITIKE

Autor: Mr. Sc. Albinot Maloku, politolog E ardhmja e shqiptarëve etnik (Shqipëri, Kosovë, Maqedoni) në Ballkan, Evropë. A mund të lindin kombe të reja shqiptarësh në...

Çfarë hapësirë perëndimorët do t’i lejojnë Turqisë në rajon?

Lufta deklarative e herë pas hershme midis turqve dhe homologëve të tyre perëndimorë, duket qartë se këtu kemi të bëjmë me një betejë të...

POLITIKË

Presidenti Trump dhe ‘ujdia e mrekullueshme’

Autor: Mirlind Behluli   Ish-biznimseni Trump ka vetëm 18 muaj që ka marrë kontrollin e Shtëpisë së...

KOSOVA E KA FITUAR LUFTËN ME PANSLLAVIZMIN, BETEJA E SAJ E RADHËS ËSHTË ME NEOKOLONIALIZMIN

Milazim KRASNIQI E ardhmja e Kosovës është e pezullt, sepse ajo vazhdon të pehatet ndërmjet kërcënimit...

Kudsi Sherfi nuk mund të jetë kryeqytet vetëm i izraelitëve – Mustafa Bajrami

  (Reagim ndaj një shkrimi të Bardhyl Mahmutit me titull “Jerusalemi kryeqytet i Izraelit, është e...

HISTORI DHE KULTURË

6 shkurt: Ngjarje historike, politike dhe publike

6 shkurt: Ngjarje historike, politike dhe publike • 767 g./ e xhuma, Muharrem, 150 h.: Kiptët...

5 shkurt: Ngjarje historike, politike dhe publike

5 shkurt: Ngjarje historike, politike dhe publike • 995 g./ e martë, Muharrem, 385 h.: Samsami...

4 shkurt: Ngjarje historike, politike dhe publike

4 shkurt: Ngjarje historike, politike dhe publike • 644 g./ e xhuma, Rebiu Thani, 24 h.:...

Më të Lexuarat

Personalitete