Gjeopolitikë

ANALIZË POLITIKE

Autor: Mr. Sc. Albinot Maloku, politolog E ardhmja e shqiptarëve etnik (Shqipëri, Kosovë, Maqedoni) në Ballkan, Evropë. A mund të lindin kombe të reja shqiptarësh në Ballkan apo do të ngelë një komb me tendencë bashkimi?   Ndër shqiptar është diskutim i moçëm...

Çfarë hapësirë perëndimorët do t’i lejojnë Turqisë në rajon?

Lufta deklarative e herë pas hershme midis turqve dhe homologëve të tyre perëndimorë, duket qartë se këtu kemi të bëjmë me një betejë të pazgjidhur rreth hapësirës së lejuar të turqve në rajon si dhe rolin hapësira më të...

Presidenti Trump dhe ‘ujdia e mrekullueshme’

Autor: Mirlind Behluli   Ish-biznimseni Trump ka vetëm 18 muaj që ka marrë kontrollin e Shtëpisë së Bardhë, pas një fushate përçarëse dhe të paprecedentë në tërë historinë amerikane. Por, gjuha e ashpër e yllit të dikurshëm të televizionit disi 'arsyetohej'...

Pse Macroni luan Çakallin në Hudejdeh?

Çmenduri është agresioni i Saudisë dhe Emirateve për ta shkatërruar qytetin Hudejdeh mbi kokat e banorëve të tij të uritur dhe të sëmurë. Aty ku nuk po arrijnë të depërtojnë sauditët dhe emiratasit, në ndihmë po shkojnë vendet perëndimore...

Katër civilizime në një hapësirë të vogël

Kudsi qyteti i shenjtë dhe i paqes   “..., se, katër civilizimet të vendosur në kërthizën e botës (në Kuds), shumica dërmuese e tyre besojnë në një Zot, përveç një pakice e vogël matrapazësh të cilët manipulojnë besimarët e sinqertë dhe...

KOSOVA E KA FITUAR LUFTËN ME PANSLLAVIZMIN, BETEJA E SAJ E RADHËS ËSHTË ME...

Milazim KRASNIQI E ardhmja e Kosovës është e pezullt, sepse ajo vazhdon të pehatet ndërmjet kërcënimit gjenocidal pansllavist në njërën anë dhe kërcënimit islamofobik perëndimor në anën tjetër. Ky është fati ters i këtij vendi të vogël, të varfër, të...

Kudsi Sherfi nuk mund të jetë kryeqytet vetëm i izraelitëve – Mustafa Bajrami

  (Reagim ndaj një shkrimi të Bardhyl Mahmutit me titull “Jerusalemi kryeqytet i Izraelit, është e drejtë legjitime e popullit hebre” që ishte botuar pak ditë më parë nëpër disa portale shqiptare. Në atë shkrim ku emri im është përmendur...

Reagim ndaj shkrimit të B. Mahmutit “Jerusalemi si kryeqytet i Izraelit është vendim politik...

Nga studimet akademike shkencore nga vetë hebrenjtë, në krye të të cilëve ishte shkrimtari i njohur Arthur Koestler, në librin e tij fisi i trembëdhjetë The Thirteenth Tribe: The Khazar Empire & its Heritage, tregon se shumica dërmuese e...

Pasojat e vendosjes të ambasadës së SHBA-ve në Kuds

  Derisa palestinezët po vriten, bota po hesht me përjashtim të protestave në disa qytete të shtete islame. Ajo që të bën përshtypje, është heshtja e shteteve anëtare të Ligës Arabe. Shtetet e BE-së gjithashtu po heshtin. Përpjekjet diplomatike, të...

A do të ketë luftë midis aizraelitëve dhe iranianëve (Pjesa 2)

Epilogu është se, kemi një Izrael që pret me shumë ngazëllim luftën e drejtpërdrejtë me Iranin, por deri në qartësimin e konsolidimit të vijës së njëjtë midis BE-së dhe SHBA-ve ai nuk do të merr guximin ta fillojë luftën...

Më të Lexuarat

A është fillimi i një Lufte të Re Botërore

Së fundmi, Vullneti Zotit do të realizohet, mirëpo, ashtu siç na ka treguar i Lartëmadhëruari, e keqja vjen nga ne, ndërsa e mira nga...

K O S O V A

Lajmet e Fundit