Maqedoni

NDIKIMI I PRESIDENTIT TRAMP NË BALLKAN

Ndoshta as optimistët më të mëdhenj nuk do të besonin se kandidati republikan për president Donald Tramp do të arrinte të realizonte ëndrrën e tij për t’u bërë kryetari i 45-të i SHBA-ës. Me gjasë as ai vetë. Thjesht,...

Analizë për zgjedhjet e parakohshme në Maqedoni

Zgjedhjeve të 11 dhjetorit në Maqedoni u parapriu kriza e përgjithshme, e cila sa vinte e përkeqësohej, gjithnjë e më tepër. Para së gjithash ishte krizë politike, e pastaj edhe ekonomike, e që në thelb ishte edhe morale. Para...

MEDIЕT NË MAQEDONINË ‘DEMOKRATIKE’

Regjimi ndryshoi në të gjitha shoqëritë ish-socialiste evropiane gjatë dekadës së fundit të shekullit të 20-të. Në Maqedoni medie dhe kultura e komunikimit ndryshuan dukshëm brenda 20 viteve të fundit me anë të globalizimit dhe liberalizimit. Liria e të...

“Euforia fatkeqe” e shqiptarëve në politikë

Maqedonia po kalon nëpër kapërcyellin e situatave të vrullshme politike. Pa fuqi refleksive masa i jepet siç do të shprehej Herbert Markuze ‘euforisë fatkeqe’. Kjo eufori është fatkeqe, pikërisht sepse në të janë mishëruar kompleks ndjenjash, të cilat herë...

Më të Lexuarat

A është fillimi i një Lufte të Re Botërore

Së fundmi, Vullneti Zotit do të realizohet, mirëpo, ashtu siç na ka treguar i Lartëmadhëruari, e keqja vjen nga ne, ndërsa e mira nga...

K O S O V A

Lajmet e Fundit