Politikë

Presidenti Trump dhe ‘ujdia e mrekullueshme’

Autor: Mirlind Behluli   Ish-biznimseni Trump ka vetëm 18 muaj që ka marrë kontrollin e Shtëpisë së Bardhë, pas një fushate përçarëse dhe të paprecedentë në tërë historinë amerikane. Por, gjuha e ashpër e yllit të dikurshëm të televizionit disi 'arsyetohej'...

KOSOVA E KA FITUAR LUFTËN ME PANSLLAVIZMIN, BETEJA E SAJ E RADHËS ËSHTË ME...

Milazim KRASNIQI E ardhmja e Kosovës është e pezullt, sepse ajo vazhdon të pehatet ndërmjet kërcënimit gjenocidal pansllavist në njërën anë dhe kërcënimit islamofobik perëndimor në anën tjetër. Ky është fati ters i këtij vendi të vogël, të varfër, të...

Kudsi Sherfi nuk mund të jetë kryeqytet vetëm i izraelitëve – Mustafa Bajrami

  (Reagim ndaj një shkrimi të Bardhyl Mahmutit me titull “Jerusalemi kryeqytet i Izraelit, është e drejtë legjitime e popullit hebre” që ishte botuar pak ditë më parë nëpër disa portale shqiptare. Në atë shkrim ku emri im është përmendur...

Pasojat e vendosjes të ambasadës së SHBA-ve në Kuds

  Derisa palestinezët po vriten, bota po hesht me përjashtim të protestave në disa qytete të shtete islame. Ajo që të bën përshtypje, është heshtja e shteteve anëtare të Ligës Arabe. Shtetet e BE-së gjithashtu po heshtin. Përpjekjet diplomatike, të...

A do të ketë luftë midis aizraelitëve dhe iranianëve (Pjesa 2)

Epilogu është se, kemi një Izrael që pret me shumë ngazëllim luftën e drejtpërdrejtë me Iranin, por deri në qartësimin e konsolidimit të vijës së njëjtë midis BE-së dhe SHBA-ve ai nuk do të merr guximin ta fillojë luftën...

A do ketë luftë midis aizraelitëve dhe iranianëve (pjesa 1)

Autor: Dr. Muhamed JUSUFI Para se të përgjigjem në pyetjen, a do të ketë luftë midis aizraelitëve dhe iranianëve, mendoj se opinionit shqiptar duhet t’i përcillen pikëpamjet nga këndvështrimi i muslimanit. Janë evidente mungesat e njohurive të elitave tona politike,...

Deti i Kuq po trazohet

Prezenca e ushtrinë turke dhe ruse në Sudan, sikur ka qetësuar sudanezët nga sulmet e mundshme të Izraelit. Elitat politike dhe ekonomike amerikane derisa ta mbështetin hegjemoninë izraelite, janë duke e humbur qendrën e botës. Gjeostrategjia po ndryshon edhe...

A do të përshkallëzohet lufta në Siri?

S’ka dyshim se SHBA me aleatët e NATO-s (përjashto Turqinë) dhe disa shtete arabe, janë përkrah Izraelit. Rusia a do t’i qëndrojë besnike Iranit mbetet të shihet, personalisht nuk pres që Rusia ta përkrahë Iranin deri në këtë masë....

Liga Arabe e 356 milion arabëve dhe një mal çështje të pazgjidhura të tyre!...

  Autor: Dr. Mustafa Bajrami Liga Arabe (el-Xhamiatu el-Arabije) është liga formale e vendeve arabe të Afrikës Veriore dhe të Lindjes së Mesme. Është themeluar me datë 22 mars të vitit 1946, si vazhdimësi dhe adaptim i Protokollit të Aleksandrisë e...

A do ta godasë SHBA-ja Sirinë?

Nuk shoh ndonjë rezultat konkret nga këto goditje përveç vuajtjeve të popullit të shkretë të cilët do të përjetojnë viktima, të plagosur dhe zhurmat e armatimit të ri. Ndërsa këtë mundësi (sikur rusëve ashtu edhe amerikanëve) ua kanë dhënë...

Më të Lexuarat

A është fillimi i një Lufte të Re Botërore

Së fundmi, Vullneti Zotit do të realizohet, mirëpo, ashtu siç na ka treguar i Lartëmadhëruari, e keqja vjen nga ne, ndërsa e mira nga...

K O S O V A

Lajmet e Fundit