Shqipëri

Si bashkëpunuan priftërinjtë grekë në krimet e Çamërisë

Kisha dhe shteti grek bashkëpunëtorët e Napoleon Zervës Pjesëmarrja e katër klerikve shqiptar në Paris që u bënë prezent  në promocionin e Charlie Hebdo i  dhanë një leksion tolerance dhe mirëkuptimi Francës dhe Europës sepse i treguan botës mbarë se...

Opozita në protestë dhe mazhoranca

Java e një proteste të paralajmëruar nga opozita, ka shkaktuar një ndryshim dhe një përjetim në këndvështrimin e sjelljes ndaj mazhorancës që shpesh nga kreu i saj, kryeministri Edi Rama përsëritet shprehja e “një milion votave’ që e mbajnë...

Sorrizmi si teori dhe praktikë korrupsioni dhe uzurpimi

Fushata presidenciale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe përplasja mes dy kandidatëve, evidentoi një fenomen dhe një filozofi që ka nisur të sundojë në disa vende të zhvilluara siç është oligarkia e pushtetit ose siç njihet ndryshe “kapja...

Marsi i ditëve të genocidit antishqitar në Kosovë e Çamëri

104 vjet më parë u vranë 72 krerët e Çamërisë dhe Konferenca e Londrës Pavarësia e Shqipërisë 105 vjet më parë ishte momenti historik i shqiptarëve ndaj kombit të të cilit u nis rruga e krimeve dhe genocideve të tmerrshme...
Në mes gjenerali kriminel Napoleon Zerva dhe djathtas tij Gjen, Britanik Chris Woodhouse

Genocidi grek ndaj Çamërisë dhe roli famëkeq i misionit britanik

Arkivat e pahapura britanike dhe të fshehtat antinjerëzore në Çamëri Historia e marrëdhënieve shqiptaro-britanike kanë një udhë të gjatë zhgënjimesh në dëm të tokës arbnore dhe të copëtimit të trojeve etnike shqiptare. Nuk mund ta shtrij kujtesën historike deri...

Shkenca “sfidon” fenë

Të bazuar në shkencë, disa shqiptarë pretendojnë se tani njerëzimi e di se ç’kanë nënat në barkun e tyre dhe se kur dhe ku do të bie shi! Gjithmonë sipas tyre, Kur’ani është një libër i cili i ka...

Çështja çame dhe Greqia

Viti 2016 do të mbahet mend edhe si viti i një zhvillimi interesant dhe të rëndësishëm në lidhje me çështjen çame. E konsideruar si një nga problemet më të nxehta dhe me një tejzgjatje në kohë dhe në hapsirë,...

Lojëra të së shkuarës me terma të së sotmes

Lidhjet e Ramës me Erdogan, kanë krijuar një xhelozi me grekët, por që ky patriotizëm alla Rama kërkon të rrisë adrenalinën e shqiptarëve, por krijon dëme në lidhje me këndvështrimin europian. Panorama politike në Shqipëri fatkeqësisht po bëhet një...

Jeta politiko-ekonomike në Shqipëri gjatë muajit nëntor

Atmosfera shqiptare gjatë muajit nëntor ka qenë shprehje e politikës dhe realiteteve që e sundojnë këtë vend. Gama e lëvizjeve që janë përjetuar brënda një muaji kanë një lidhje të natyrshme edhe me gamën e ngjarjeve ndërkombëtare të ndodhura...

Më të Lexuarat

A është fillimi i një Lufte të Re Botërore

Së fundmi, Vullneti Zotit do të realizohet, mirëpo, ashtu siç na ka treguar i Lartëmadhëruari, e keqja vjen nga ne, ndërsa e mira nga...

K O S O V A

Lajmet e Fundit