Religjion

10 NETËT PËR TË CILAT ALLAHU BETOHET NË KURAN – 2018

Thotë Allahu i Plotfuqishëm në Kuran: وَالْفَجْرِ {1} وَلَيَالٍ عَشْرٍ {2} - “Pasha agimin dhe dhjetë netët ...” (el-Fexhr, 1-2). Allahu i Madhërishëm betohet në agimin, dmth mëngjes, e në veçanti i referohet agimit të ditës së parë të Bajramit të...

Institucioni i fetvasë dhe muftiu (II)

E  Drejta Juridike Islame është normativa e vullnetit të Zotit dhe ligji i jetës së myslimanëve. E Drejta Romake, e Drejta Anglosaksone dhe e Drejta Islame janë tri të drejtat më të famshme në botë. E Drejta Islame është...

Institucioni i fetvasë dhe muftiu (I)

(Rëndësia e kuptimit të drejtë të ripërtëritjes së mendimit islam dhe qasja e re që duhet të kemi ndaj institucioneve bazë të Islamit) Nuk ka dyshim se fetvaja është njëri prej institucioneve më të rëndësishme në të drejtën islame. Ajo...

Hebrenjtë Në Kur’an Dhe Mësimet Që Mund T’i Nxjerrim Nga Aty! (PJESA E DYTË)

  Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami   Sipas Kur’anit, besimtari nuk duhet të jeton me iluzionin se të gjithë njerëzit mund t’i takojnë një feje apo se të gjithë ata do ta pranojnë Islamin. Njerëzit janë të lirë të vendosin për fenë që...

Hebrenjtë Në Kur’an Dhe Mësimet Që Mund T’i Nxjerrim Nga Aty! (PJESA E PARË)

  Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami   Para se të fillojmë me temën, dua t’i përmendi dy momente të rëndësishme që ndihmojnë në kuptimin e drejtë të rreshtave në vazhdim. Fjala është për historisë sipas shpjegimeve të Kur’anit, dhe e dyta, për kuptimin...

Hebrenjtë Në Kur’an Dhe Mësimet Që Mund T’i Nxjerrim Nga Aty! (PJESA E TRETË)

  Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami   Në pjesën e parë të këtij shkrimi patëm thënë se Kur’ani e sheh historinë si diçka më shumë se një shkencë e cila flet vetëm për data, popuj e personalitete të së shkuarës. Kishin thënë gjithashtu...

Tema: Kriza e identitetit, gjuha e urrejtjes dhe propagandës anti-islame si dhe mendimi kritik...

Tema: Kriza e identitetit, gjuha e urrejtjes dhe propagandës anti-islame si dhe mendimi kritik Moderator: Ubejd Gashi/ I ftuar: Prof. Dr. Milazim Krasniqi   Ubejd Gashi: Ne kërkojmë mendim. Cila është gjendja e njeriut, e familjes, e shoqërisë, e shtetit, e botës,...

Letra e pejgamberit Muhamed drejtuar murgjëve krishterë

Sipas traditës së murgjve krishterë të manastirit ‘Shën Katerina’ në Sinaj, pejgamberi Muhamed shpesh e vizitonte manastirin dhe zhvillonte biseda me klerikët krishterë. Ky dokument është shkruar më vitin 626, ndërsa përbëhet nga disa dispozita rreth termeve të lidhura rreth...

E vërteta shkencore mbi “të vërtetën” islamofobe

Shkruan: Prof.dr.Fadil Maloku, sociolog Është një thënie e njohur diku që thotë se ;”Urrejtja ndaj islamit po bëhet gjithnjë më e madhe se sa dashuria ndaj demokracisë (!), ose, dashuria ndajë demokracisë, po bëhet gjithnjë më e vogël, se sa...

Më të Lexuarat

A është fillimi i një Lufte të Re Botërore

Së fundmi, Vullneti Zotit do të realizohet, mirëpo, ashtu siç na ka treguar i Lartëmadhëruari, e keqja vjen nga ne, ndërsa e mira nga...

K O S O V A

Lajmet e Fundit