Religjion

Vrasja e 12 nëpunësve të revistës “Charlie Hebdo”

All-llahu ekber - Allahu është i madh, Në emër të këtij slogani, dënoj ashpër aktin terrorist që ndodhi sot në Paris Terroristët mund të janë arabë, turq, shqiptarë etj, mirëpo në asnjë mënyrë ata nuk duhet të akuzohen si muslimanë. Mu...

Hebrenjtë Në Kur’an Dhe Mësimet Që Mund T’i Nxjerrim Nga Aty! (PJESA E PARË)

  Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami   Para se të fillojmë me temën, dua t’i përmendi dy momente të rëndësishme që ndihmojnë në kuptimin e drejtë të rreshtave në vazhdim. Fjala është për historisë sipas shpjegimeve të Kur’anit, dhe e dyta, për kuptimin...

Hebrenjtë Në Kur’an Dhe Mësimet Që Mund T’i Nxjerrim Nga Aty! (PJESA E DYTË)

  Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami   Sipas Kur’anit, besimtari nuk duhet të jeton me iluzionin se të gjithë njerëzit mund t’i takojnë një feje apo se të gjithë ata do ta pranojnë Islamin. Njerëzit janë të lirë të vendosin për fenë që...

A ka qeveria e Kosovës vizion mbi fenë

Forcat reale ndikuese në shoqërinë tonë (presidenca, parlamenti, qeveria dhe gjyqësori), duhet të kenë qasje më serioze ndaj medieve dhe ndaj secilit që shkakton zhurmë të pa nevojshme. Nëse këto forca kanë ngecur në udhëkryq, dhe nëse deri tani...

Shkenca “sfidon” fenë

Të bazuar në shkencë, disa shqiptarë pretendojnë se tani njerëzimi e di se ç’kanë nënat në barkun e tyre dhe se kur dhe ku do të bie shi! Gjithmonë sipas tyre, Kur’ani është një libër i cili i ka...

E vërteta shkencore mbi “të vërtetën” islamofobe

Shkruan: Prof.dr.Fadil Maloku, sociolog Është një thënie e njohur diku që thotë se ;”Urrejtja ndaj islamit po bëhet gjithnjë më e madhe se sa dashuria ndaj demokracisë (!), ose, dashuria ndajë demokracisë, po bëhet gjithnjë më e vogël, se sa...

Letra e pejgamberit Muhamed drejtuar murgjëve krishterë

Sipas traditës së murgjve krishterë të manastirit ‘Shën Katerina’ në Sinaj, pejgamberi Muhamed shpesh e vizitonte manastirin dhe zhvillonte biseda me klerikët krishterë. Ky dokument është shkruar më vitin 626, ndërsa përbëhet nga disa dispozita rreth termeve të lidhura rreth...

Tema: Kriza e identitetit, gjuha e urrejtjes dhe propagandës anti-islame si dhe mendimi kritik...

Tema: Kriza e identitetit, gjuha e urrejtjes dhe propagandës anti-islame si dhe mendimi kritik Moderator: Ubejd Gashi/ I ftuar: Prof. Dr. Milazim Krasniqi   Ubejd Gashi: Ne kërkojmë mendim. Cila është gjendja e njeriut, e familjes, e shoqërisë, e shtetit, e botës,...

Hebrenjtë Në Kur’an Dhe Mësimet Që Mund T’i Nxjerrim Nga Aty! (PJESA E TRETË)

  Shkruan: Dr. Mustafa Bajrami   Në pjesën e parë të këtij shkrimi patëm thënë se Kur’ani e sheh historinë si diçka më shumë se një shkencë e cila flet vetëm për data, popuj e personalitete të së shkuarës. Kishin thënë gjithashtu...

Më të Lexuarat

A është fillimi i një Lufte të Re Botërore

Së fundmi, Vullneti Zotit do të realizohet, mirëpo, ashtu siç na ka treguar i Lartëmadhëruari, e keqja vjen nga ne, ndërsa e mira nga...

Lajmet e Fundit